Totaalpakket voor wie een huis in Spanje wil kopen

Twee jaar geleden beleefden Ellen en Stijn hun eerste vakantie in hun eigen woning in Spanje. In Bigastro aan de Costa Blanca Zuid, om precies te zijn. Hoe verliep hun zoektocht naar een huis dat álle vakjes afvinkte en hoe beleefden ze de begeleiding door Second Home Spanje? Ze vertellen het je hier.

Ellen steekt van wal: “We keken eerst uit naar een tweede verblijf in Frankrijk of Portugal, waar we vrienden en familie hebben. Maar uiteindelijk beslisten we: we kunnen evengoed bij hen logeren, dus zoeken we onze eigen stek liever ergens anders. Zo richtten we onze pijlen op de Canarische eilanden en na een eerste contact met een makelaar daar, breidden we onze zoektocht uit naar Spanje.”

Getuigenis Stijn en Ellen

 

Alles begint met luisteren

Stijn: “Hier verderop zit een makelaar gespecialiseerd in Spanje. Daar gingen we eens langs, maar voelden we geen ‘klik’. Dus keken we verder rond op het internet en leerden we Second Home Spanje kennen. Op de website zagen we een woning die ons aansprak en ik stelde er enkele vragen over via het contactformulier. Dat was tussen kerst en nieuw, maar toch belde Karl me een paar dagen later al op.”

“We voelden meteen dat hij alleen woningen zou voorstellen die bij ons pasten.”

Ellen: “Met hem klikte het wel direct. Hij stelde relevante vragen, vroeg door op onze noden. Duidelijk een andere aanpak dan de makelaars die we voordien gesproken hadden. We voelden meteen aan dat hij ons géén woningen of appartementen zou voorstellen die totaal niet bij ons pasten. In tegenstelling tot de andere makelaar luisterde hij. En daar begint alles mee, hé. We werden stap voor stap begeleid.”

 

Lange wensenlijst voor droomhuis

Stijn: “Vóór we in Spanje woningen gingen bezichtigen, deed Second Home Spanje ons grondig stilstaan bij onze wensen en noden. Op de vraag ‘wat voor woning in Spanje zoeken jullie juist?’ hadden we een lijstje met 34 wensen als antwoord. We wilden graag een huis met garage, geen appartement. En 3 slaapkamers, grote ramen en terrassen. Het liefst ook ingewerkte airconditioning … Second Home stelde ons ook veel vragen: waar, wat, hoe zien jullie een perfecte vakantie … We kregen zelfs de vraag waarom we deze investering wilden doen. Dat hielp allemaal om tot de juiste ‘match’ te komen.”

Ellen: “Na dat eerste gesprek hadden we nóg duidelijker voor ogen wat we zochten. Dankzij die voorbereiding konden we heel gericht op zoek naar onze droomwoning. Second Home Spanje selecteerde een aantal woningen die voor ons in aanmerking kwamen, die we rustig konden overwegen. In overleg met hen bepaalden we welke huizen we uiteindelijk ter plaatse zouden bekijken.”

Woning Stijn en Ellen

 

Hét huis in Spanje!

Ellen: “Begin februari gingen we naar in Spanje. We verbleven in het hotel dat Second Home Spanje had aanbevolen, maar ze drongen ons niks op.”

“We voelden ons niet in één richting geduwd.”

Stijn: “We namen de tijd om met ons tweetjes de streek goed te verkennen. Samen met Karl bezichtigden we onze selectie. Bij het derde huis zei Ellen meteen ‘verkocht’. Waarop ik reageerde: ‘zeg dat toch niet hardop!’ (lacht) Maar we voelden ons niet in één richting geduwd.” 

Ellen: “Dat ene huis ‘ticked all the boxes’ voor mij, ik kon er letterlijk al die 34 punten van onze lijst afvinken. Natuurlijk vervolgden we nog onze tocht en gingen we ook de andere panden bekijken. Maar dat huis bleef voor mij hét huis. Karl had op voorhand ook gezegd dat ze bij Second Home Spanje niks ‘verkopen’, maar dat er door de grondige voorbereiding en selectie wellicht een woning zou zijn waarbij we een ‘klik’ zouden voelen. Gelijk had hij!”

 

Op elke vraag een grondig antwoord

Stijn: “Nadien kregen we de ruimte en de tijd om er onder elkaar nog eens goed over te praten. De volgende ochtend hebben we Karl laten weten: we doen het!”

“Dit hadden we nooit verwacht: Second Home Spanje vond een huis dat aan ál onze wensen voldeed.”

Ellen: “Second Home Spanje regelde voor ons diezelfde dag nog een afspraak om de reservatie te ondertekenen. Nu ik er achteraf over nadenk, is dat heel snel na onze eerste kennismaking. We hadden gewoon onmiddellijk vertrouwen in Karl. Niks was te veel gevraagd, elke vraag die we stelden kreeg een grondig antwoord, hij was absoluut niet opdringerig.”

Stijn: “We vertrokken naar Spanje met het idee: we willen een duidelijk zicht krijgen op de regio en het immo-aanbod daar, en dan zien we wel. Niet met het plan meteen te beslissen. En dat we een huis zouden vinden dat aan ál onze wensen voldeed, dat hadden we nooit verwacht. Maar Second Home Spanje vond dat, wellicht door die uitstekende voorbereiding en door de juiste vragen te stellen.”

Woning Stijn en Ellen

 

Spontane updates uit Spanje

Stijn: “Ook nadat we beslist hadden, kregen we een super service van Second Home Spanje. Dit is duidelijk niet zo’n makelaar die denkt ‘Woning verkocht, voor mij is de kous af’. Dat appreciëren we echt.”

Ellen: “Ik herinner me bijvoorbeeld dat we hier en daar een extra stopcontact gevraagd hadden. Karl woont in Spanje en volgde dat allemaal nauw op. Hij reed naar ons huis en maakte een filmpje om ons te laten zien waar de stopcontacten geplaatst waren. Heel die periode konden we gerust zijn dat alles verliep zoals gepland.”

“Ook nadat het huis verkocht was, bleven ze met ons meedenken.”

Stijn: “We kregen ook regelmatig een spontane update over de werken. Totaal onverwacht verraste hij ons ineens met een foto van het huis op WhatsApp. Heel tof.”

Getuigenis Stijn en Ellen

 

Makelaar maakt wegwijs

Stijn: “Ondertussen genieten we al 2 jaar van het ultieme vakantiegevoel in ons eigen huis in Spanje. We waren niet gehaast om iets te kopen, maar wel heel blij dat we toevallig iets vonden dat al bijna afgewerkt was. In juni, een paar maanden na onze beslissing verdween de laatste bouwkraan en zetten ze er een palmboom voor in de plaats. Klaar!”

Ellen: “Er snel heen kunnen, was toch een beetje nummer 35 op onze wishlist met 34 puntjes. (lacht) In de maanden die aan onze eerste Spaanse vakantie voorafgingen, moest er nog heel wat gebeuren. Voor de inrichting maakte Karl ons ook wegwijs. Hij polste van welke interieurstijl we hielden en raadde ons dan enkele bedrijven aan. Hij gaf ons een lift tot daar, maar liet ons verder helemaal vrij.” 

“Onze vaste contactpersoon kende onze situatie tot in de details. Niks was te veel gevraagd.”

Stijn: “Daarna werkten we hier in België alle administratie en contracten af. Ook daarbij heeft Second Home Spanje ons geholpen. Ze brachten ons in contact met een jurist die de Spaanse wetgeving door en door kent.”

Ellen: “We kregen een totaalpakket en een topservice over de hele lijn. We voelen ons heel goed begeleid door Second Home Spanje. Als onze vertrouwde contactpersoon kende Karl onze situatie tot in de details. Hij heeft enorm veel tijd en moeite geïnvesteerd in ons, niks was te veel gevraagd.” 

Stijn: “Toen we in onze woning trokken, kregen we nog een lijstje met aan te raden restaurants en toeristische trekpleisters in de omgeving. Dat doen de meeste makelaars niet, hoor. Ook nu nog kunnen we hem alles vragen, hij helpt met de glimlach. Een crème van een man, kortom.”

 

Als je na het lezen van ons avontuur ook zin hebt om de regio zelf te verkennen, hebben we nog enkele tips voor je! Ontdek de favoriete restaurants van Belgen aan de Costa Blanca Zuid en laat je culinair verrassen. Of plan alvast enkele uitstapjes met onze 7 tips voor de lente aan de Costa Blanca, zodat je optimaal kunt genieten van alles wat deze prachtige streek te bieden heeft!

Goesting gekregen om ook jouw Spaanse droom eens aan ons voor te leggen? 

Contacteer ons vrijblijvend

Bericht gepubliceerd op
22/07/2024 - 11:47

Terug naar het overzicht