Voor jou verzameld: de favoriete restaurants van Belgen aan de Costa Blanca Zuid

Wat is jouw favoriete restaurant aan de Costa Blanca? Die vraag krijgen we vaak van de Belgen die via ons een eigen woning vonden in Spanje, of er op vakantie gaan. Uiteraard delen we dan graag onze culinaire secret spots. Maar omdat over smaken en kleuren niet te discussiëren valt, besloten we de vraag ook eens om te draaien en ze aan de Second Home Spanje-familie te stellen. Enkele van hun lievelingsrestaurants aan de Costa Blanca Zuid vind je hier. ¡Buen provecho!

RestaurantePhoto by Johan Mouchet on Unsplash

Authentiek Spaans eten aan de Costa Blanca Zuid?

Staan paella, tapas en ‘alles op de barbecue’ hoog op jouw lijst van lievelingsgerechten? Dan zit je culinair helemaal op je plaats aan de Costa Blanca Zuid. De hele regio is dik bezaaid met écht Spaanse restaurants die de typische keuken van de streek beheersen, maar ook die van elders in Spanje (en zelfs daarbuiten). 

Onze Second Home Spanje-familie tipt bijvoorbeeld Rancho Blanco in Torrevieja, dé specialist in gerechten uit de Vega Baja-regio, met bovendien een sfeervol terras. In Patio Andaluz, ook in Torrevieja, geniet je op een patio vol bloemen van gegrilde vleesgerechten uit Andalusië en verschillende soorten verrukkelijke paella. Bovendien geniet je er tijdens het eten van livemuziek en flamenco-optredens. Veel Andalusischer wordt het niet!

Casa Pepe in Orihuela staat dan weer bekend om zijn tapas van topniveau. En El Resspiro in Rojales wordt in de wijde omgeving geroemd voor zijn Spaanse en mediterrane gerechten en de ongeëvenaarde sfeer. Wist je dat het volledige interieur hier uit gerecycleerde en tweedehands spullen bestaat?

Verukkelijke paellaPhoto by Andrea Huls Pareja on Unsplash

Of vandaag eens géén cucina española?

Wij raken de heerlijkheden van de gevarieerde Spaanse keuken niet snel beu. Maar als je weken- of zelfs maandenlang aan de Costa Blanca verblijft, snappen we dat je soms naar iets anders snakt. 

En dat geldt duidelijk ook voor de Belgen die via Second Home Spanje hun tweede verblijf aan de Costa Blanca vonden. Zij raden bijvoorbeeld Nostrissima aan, in Pilar de la Horadada, voor de uitgebreide internationale kaart en de verse pizza’s. Of Uvarara in Orihuela Costa, een klassiek Italiaans restaurant (en eens géén pizzeria). 

Zoek je het culinair graag buiten Europa? Ga dan naar Patagonia Steak House, in Ciudad Quesada of in El Raso, en geniet van puur Argentijns rundvlees op de grill en smaakvolle empanadas. La Cantina Tex Mex in Los Montesinos brengt dan weer de Mexicaanse keuken naar de Costa Blanca. En bij de Belgische chef van Bambouzza in Benijófar moet je zijn voor een eerlijke internationale keuken in een tropisch decor, en een cocktail in de rooftop lounge. 

Mis je het moederland? Als Belg aan de Costa Blanca smul je van Belgische wafels, pannenkoeken, smoothies en vers roomijs bij Ice Queen in Guardamar del Segura. Restaurant Sunset Beach in Torrevieja combineert het beste van beide werelden: hier geniet je van Belgische klassiekers en mosselen op Belgische wijze met zicht op het Spaanse strand en een romantische zonsondergang, én voor Spaanse prijzen.

 

Restaurants met zicht op zee: zo proeft vakantie

Je verblijf aan de Costa Blanca is niet compleet zonder een lunch of diner met zeezicht. Daarvoor beveelt de Second Home Spanje-familie bijvoorbeeld Chiringuitos Pirata aan. In hun vestigingen in Torre de la Horadada en Pilar de la Horadada eet je eerlijke dagschotels op een zonovergoten terras aan het strand

Familierestaurant Vela Beach in Torrevieja (La Mata) specialiseert zich in traditionele rijstgerechten met verse vis uit de baai voor de deur en seizoensgroenten uit de streek. Ook bij Nautilus – Torrevieja (Punta Prima) – dineer je met richt op zee, ‘muziek’ van ruisende golven en je voeten nét niet in het zand. Als je het iets chiquer wil, raden we je aan een tafel op de bovenverdieping te reserveren. 

Restaurant SpanjePhoto by John McFetridge on Unsplash

Iets te vieren!

Een jarige in het gezelschap, je huwelijksverjaardag, of gewoon la buena vida vieren? Dan mag het wat meer zijn dan een menú del día …

‘Onze’ Belgen in Spanje raden Finca Rebate aan, een gastronomisch restaurant in Pilar de la Horadada, waar je van je diner geniet in de rust van een gerestaureerde boerderij in een 18de-eeuws dorp. Een heel eigentijdse keuken proef je dan weer bij Distrikt in Alicante, waar twee Nederlandse chefs barbecuegerechten serveren ‘zoals je ze nog nooit proefde’. 

Tot slot een chique klassieker voor feestelijke gelegenheden: The Lobster Restaurant aan de Playa Flamenca in Orihuela. Zoals de naam al doet vermoeden, verwen je daar je smaakpapillen met kreeft, oesters en krab.

 

Graag een persoonlijke aanbeveling?

De medewerkers van Second Home Spanje – waaronder enkele inwoners van de Costa Blanca Zuid – doen niks liever dan hun persoonlijke favorieten met jou te delen. Vraag ernaar tijdens een van onze info- en sfeerdagen die binnenkort plaatsvinden. Daar ontmoet je al onze Spanje-experten, leer je onze aanpak kennen en kom je te weten wat er allemaal komt kijken bij een investering in Spaans vastgoed. Mét een lekker drankje erbij, uiteraard. 

Ik schrijf me in!

 

En waar eet jij?

Staat jouw favoriete restaurant aan de Costa Blanca – of elders in Spanje – nog niet in dit overzicht? Maak dan de andere Belgen in de Second Home Spanje-familie blij en deel je gouden tip!

Mijn favoriete restaurant is:

Ook tips voor uitstapjes aan de Costa Blanca zijn welkom …

Bericht gepubliceerd op
04/09/2024 - 10:13

Terug naar het overzicht